Bananenbrood als gezonde snack

Bananenbrood: het lijkt op cake, maar valt tóch onder de categorie gezonde snack. De verwarring is begrijpelijk: wij bakken het in een cakevorm, en de smaak is bijna identiek. Maar toch is het anders. Ons hoofdingrediënt is namelijk – verassend genoeg – banaan! Ook zijn de andere producten die wij gebruiken gezonder dan normaal, en natuurlijk. Dat wil zeggen dat er veel minder onnodige vetten en suikers in zitten dan bij een normale cake. Bananenbrood is dus stukken gezonder dan een cake, maar minstens even lekker. Dit betekent trouwens niet dat je van bananenbrood oneindig kunt blijven snoepen..

Het populaire brood krijgt steeds vaker een plek in de schappen en op de menukaart, maar niemand weet precies wanneer bananenbrood voor het eerst gebakken werd. Bananen werden in de VS voor het eerst in 1870 geïntroduceerd, maar het recept van het overheerlijke brood vond pas zestig jaar later ingang in de Amerikaanse kookboeken, tegelijk met de opkomst van het bakpoeder. Toch denken veel mensen dat het bananenbrood al eerder bestond, en dat dat de oorsprong ervan in Zuid-Amerika ligt. De theorie is dat de overrijpe bananen die niet meer geschikt waren voor de verkoop, konden worden gebruikt voor in het brood.

Waar de oorsprong van bananenbrood ligt zal een groot mysterie blijven, maar feit blijft dat bananenbrood razend populair is. Dus waar wacht je nog op?

Bananenbrood kopen | Plakken vegan bananenbrood - Greetbana
bananenbrood kopen of bestellen - Greetbana

Jij vraagt, wij maken!

Bananenbrood van Greetbana is

  • Glutenvrij: we gebruiken amandelmeel.
  • Veganistisch: dierenleed is verleden tijd.
  • Lactose-vrij: melk is de witte sloper.
  • Suikervrij: zonder kunstmatige zoetstoffen.