Of je nu juist bewust bezig bent met een gezonde levensstijl ontwikkelen of niet; ons bananenbrood past in elke levensstijl en in elk voedingspatroon. Het is gezond en zeker niet moeilijk om te maken. Zodra je ons brood eenmaal hebt geproefd, ben je voor de rest van je leven verknocht aan het brood.
Ons bananenbrood is zo gezond, omdat wij uitsluitend natuurlijke producten gebruiken. Producten die je bovendien gewoon in de supermarkt kunt kopen. Om een eigen twist aan bananenbrood te geven kun je natuurlijk zelf ook variaties op het recept maken. Hierdoor is er voor elk wat wils. Je kunt bijvoorbeeld variëren met het beleg, of met de ingrediënten in het beslag.
Tip: Voeg eens rozijnen of cranberry’s toe aan het bananenbrood voor weer een heel andere en unieke smaak.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 160˚C graden
Stap 2: Snijd ondertussen de bananen en eventueel de dadels of vijgen.
Stap 3: Voeg het amandelmeel aan het bakmengsel toe.
Stap 4: Leg bakpapier in een cakevorm en giet het beslag erin.
Stap 5: Bak de cake ongeveer een uur.
Stap 6: Haal de cake uit de oven, en laat het een kwartier afkoeken.
Stap 7: Smullen maar!